Jan Vulink (92): Ik voel me hier thuis

16 apr 2024

Bij De Bovenkamer in Zutphen ontmoeten we Jan Vulink (92), een actieve deelnemer aan de muziekactiviteiten. Zijn betrokkenheid bij deze activiteiten wekt onze nieuwsgierigheid naar de oorsprong van zijn muzikale kwaliteiten.  

Jan deelt graag zijn verhaal en vertelt: “Mijn vrouw en ik hebben ons hele leven aan muziek gewijd. Beiden met een conservatorium achtergrond. Ik heb onder meer djembé lessen gegeven, en de herinnering daaraan laat mijn handen nog steeds jeuken. Het is nu al ruim zes jaar geleden sinds mijn eerste bezoek aan De Bovenkamer. Ik doe hier mee aan de muziekactiviteit met docent Gideon. En als de djembé trommels tevoorschijn worden gehaald, mag ik vaak het voortouw nemen. Het is een activiteit waar ik echt van geniet.”

Meer activiteiten
Naast de muziekactiviteiten neem ik deel aan de yogalessen en ben ik wekelijks te vinden in het dementievriendelijke Bovenkamerkoor, waar ik mijn gitaarspel inzet voor begeleiding. Met het Bovenkamerkoor hebben we zelfs opgetreden tijdens de Wereld Alzheimer Dag, een ervaring die zo goed is bevallen dat we graag vaker willen optreden.”

Thuisvoelen
Na het overlijden van zijn vrouw heeft Jan moeite gehad om opnieuw actief te worden. Hij vertelt hierover: “Ik vroeg me af wat ik nog wilde en heb mezelf echt een schop onder mijn kont moeten geven om te herontdekken wat ik wilde. Gelukkig had ik mijn muziek nog en daarom bleef ik bij De Bovenkamer komen. Hier werd ik destijds ontzettend goed opgevangen. Zeker in die periode voelde ik me enorm thuis, mede door de warmte en belangstelling van de vrijwilligers. Ik werd met open armen ontvangen en dat heb ik enorm gewaardeerd. Hier voel ik me thuis.”

Terug naar overzicht