“Ik kom blij naar De Bovenkamer en ga blij naar huis”

26 jun 2024

“Activiteiten helpen bij mijn lichamelijke en psychische herstel”

In de rustige omgeving van De Bovenkamer ontmoette ik Rosita Ringeling (66), een stralende bezoeker van De Bovenkamer met een opmerkelijk verhaal over hoe zij herstelt door mee te doen met de activiteiten in De Bovenkamer in Zutphen.

Rosita vond de weg naar De Bovenkamer toen een vrijwilliger haar meenam en het werd al snel een plek waar ze met veel plezier naar toe gaat. Ze vertelt daarover, “Ik had een zwaar traject achter de rug waarvan ik probeerde te herstellen en ik ben hier erg opgeknapt.”

Activiteiten
Rosita: “Ik doe mee aan verschillende activiteiten waaronder dansen, muziek, gymnastiek en ontspanningsoefeningen. Ik hou heel erg veel van muziek. De activiteiten helpen mij bij mijn lichamelijke en psychische herstel. Als je meedoet, word je vrolijk. Ik kom blij naar De Bovenkamer en ga blij naar huis; dat vind ik bijzonder. Ook heb ik me een tijdje uitgeleefd met boksen, door beperkte budgetten kon deze activiteit helaas niet meer voortgezet worden.” Desondanks blijft ze zeer optimistisch over de stimulans en ontspanning die De Bovenkamer biedt.

Iedereen is welkom
Rosita benadrukt dat De Bovenkamer er is voor iedereen. “Je bent geen patiënt, je bent gewoon een mens. Je wordt hier zo goed opgevangen, iedereen is welkom. Ik kom hier drie of vier dagen per week en doe vooral activiteiten waarbij ik kan bewegen.”

Ze deelt haar ervaring, “Hier heb ik echt geleerd aan mijn herstel te werken. Je krijgt hier gezond biologisch eten, de activiteiten en de prettige sfeer maken mij gelukkig. Het is jammer dat De Bovenkamer nog niet bij iedereen bekend is, daarom werk ik ook graag mee aan dit interview. Het is zo’n fijne plek die ik zelf ook vaak bij mensen onder de aandacht breng. Als ik in de regiotaxi of in een winkel iemand hoor zeggen dat men eenzaam is of als iemand versomberd is, deel ik regelmatig foldertjes van De Bovenkamer uit en adviseer ik hen om eens een kijkje te komen nemen.” Haar passie en toewijding laten zien dat ze een geweldige ambassadeur is voor de warmte en steun die De Bovenkamer te bieden heeft.

De Bovenkamer
Het Dementienetwerk Zutphen-Lochem-Vorden eo werkt nauw samen met dementievriendelijke locaties zoals De Bovenkamer. Interesse? Kijk op www.debovenkamerzutphen.com.

Lees ook het ervaringsverhaal van
* bezoeker Jan Vullink: “Ik voel me hier thuis

 

Terug naar overzicht