Begeleiding bij dementie

Huisarts en praktijkondersteuner

Wanneer er bij u of uw naaste sprake is van dementie, heeft u recht op hulp en ondersteuning. Deze begeleiding kan door verschillende mensen worden gegeven. In de beginfase heeft u vaak contact met uw huisarts en een praktijkondersteuner. Zij kunnen u op weg helpen om de juiste begeleiding te krijgen.

Wijkverpleegkundige

Misschien heeft u al zorg en komt er een wijkverpleegkundige bij u thuis. De wijkverpleegkundige kan met u kijken naar de zorg die u nodig heeft. Welke vragen heeft u over dementie? En wat heeft u nodig om uw leven en dat van uw naasten zo goed mogelijk thuis te kunnen voortzetten? Over wijkverpleging vindt u meer informatie bij de organisaties van Dementienetwerk.

Begeleiding van een casemanager dementie

De casemanager dementie is een specialistische begeleider voor mensen die thuis wonen met dementie en hun naasten. Als u of uw naaste dementie heeft, kan er veel op u afkomen. Het is prettig dat er iemand met u meekijkt, een luisterend oor heeft en deskundig advies geeft. Daarvoor kunt u een beroep doen op een casemanager dementie. De casemanager dementie komt op afgesproken tijdstippen bij u aan huis en is tussendoor telefonisch bereikbaar voor vragen, hulp en advies. In het filmpje wordt verteld waarmee een casemanager dementie u kan helpen.

´Ervaring van Marjolein: Wat de casemanager voor mij kon doen´

.
Volg ons via