Alzheimer Trefpunt Lochem | Programma najaar 2023

18 sep 2023

Het Alzheimer Trefpunt Lochem organiseert elke tweede vrijdag van de maand een ontmoetingsochtend en 2x per jaar een thema-avond voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met dementie. U bent van harte welkom bij het Alzheimer Trefpunt Lochem in de Huiskamer van het Stadshuus Markt 3 te Lochem. De ontmoetingsochtend op vrijdag is van 10:30 tot 12:00 uur. De speciale thema-avond op dinsdag is van 19:30 tot 21:00 uur. De inloop van de activiteiten is een half uur voor aanvang. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Programma najaar 2023

Woensdag 20 september | Wereld Alzheimer Dag – Thema ‘Samen aan tafel’
‘Samen aan tafel’ en dat wordt letterlijk gedaan. In de foyer van de Lochemse Schouwburg wordt gezellig samen gegeten. In samenwerking met Stichting Welzijn Lochem en een aantal vrijwilligers vanuit verschillende culturen zal er een verrassende proeverij zijn waarbij in 3 gangen hapjes geserveerd worden vanuit diverse culturen. De vrijwilligers zullen daarbij uitleg geven over de gerechten, hun culturen en de bijbehorende gewoontes.

Vrijdag 13 oktober | Thema ‘Mantelzorgers aan het woord’
Deze ochtend zal een mantelzorger van iemand met dementie geïnterviewd worden. Ook kunnen de bezoekers hun eigen ervaring als mantelzorger delen met andere bezoekers.

Dinsdag 24 oktober | Thema-avond ‘Beter slapen en dromen’
Veel mensen met dementie hebben vaak problemen met slapen. Zij kunnen maar moeilijk in slaap komen, worden in de nacht wakker of dromen. De volgende ochtend staan zij moe op, terwijl goed uitgerust zijn dan juist zo belangrijk is.

Vrijdag 10 november | Thema ‘De rol van de huisarts bij dementie’
Een huisarts geeft uitleg over haar rol bij het proces van dementie. De diagnose dementie kan vaak worden gesteld door de huisarts. Soms verwijst de huisarts door naar een specialist in het ziekenhuis. Welke overwegingen maakt een huisarts bij het stellen van de diagnose dementie?

Vrijdag 8 december | Gezellige ochtend
In het kader van Sinterklaas en de komende Kerst hopen wij een gezellige ochtend te hebben met elkaar. En er zal iets lekkers bij de koffie zijn.

Klik hier voor de folder van het Alzheimer Café Lochem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via at.lochem@alzheimervrijwilligers.nl of klik hier voor de website van Alzheimer Nederland/Alzheimer Trefpunt Lochem

Terug naar overzicht