Alzheimer Café Lochem

10 jan 2023

Het Alzheimer Trefpunt Lochem organiseert elke tweede vrijdag van de maand een ontmoetingsochtend en 2x per jaar een thema-avond voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met dementie. U bent van harte welkom bij het Alzheimer Trefpunt Lochem in de Huiskamer van het Stadshuus Markt 3 te Lochem. De ontmoetingsochtend op vrijdag is van 10:30 tot 12:00 uur. De speciale thema-avond op dinsdag is van 19:30 tot 21:00 uur. De inloop van de activiteiten is een half uur voor aanvang. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Programma voorjaar 2023

Vrijdag 13 januari | Thema ‘Voorlichting over dementie’
Corlies Lourens is specialist Ouderengeneeskunde van De Hoge Weide. Zij geeft voorlichting over de vormen van dementie en er is gelegenheid om in gesprek te gaan.

Vrijdag 10 februari | Thema ‘Voeding in relatie tot dementie’
Wilma van der Wal is voedingsdeskundige en gaat in op de voeding voor mensen met dementie. Hoe zorg je ervoor dat het eten er smakelijk uit ziet? Waar moet je op letten bij het koken van een maaltijd?

Dinsdag 21 februari | Thema-avond ‘Rouw bij leven’
Ida Jansen is Rouw en verliesbegeleider met een eigen praktijk ‘Praktijk Après’. Zij gaat in op het beetje bij beetje afscheid nemen in het proces van mensen met Dementie.

Vrijdag 10 maart | Thema ‘Een levensboek als herinnering’
Wat is een levensboek, wat kun je er mee en hoe maak je het. Mooie herinneringen van vroeger vastleggen aan de hand van foto’s en verhalen over familie, vakanties etc.

Vrijdag 14 april | Thema ‘Wegwijs in zorg en welzijn’
Welke organisaties zijn betrokken mbt. de zorg bij dementie, hoe kom je in contact en wat kunnen ze voor je betekenen. De weg in wet en regelgeving en financiële zaken etc.

Vrijdag 12 mei | Thema ‘Muziek en beweging’
Activiteiten met muziek en bewegen zijn oa. goed voor het brein en de fysieke toestand van mensen met dementie. De muziek ontspant en activeert en leidt af bij spanning/stress.

Vrijdag 9 juni | Thema ‘Fysiotherapie en beweging’
Uit onderzoek blijkt dat beweging een positief effect heeft op het functioneren, de conditie en de stemming van mensen. Verschillende zintuigen worden aangesproken en gestimuleerd en het aantal valincidenten neemt af.

Vrijdag 14 juli | Thema ‘Middagje uit’
Locatie en programma volgen later.

Klik hier voor de folder van het Alzheimer Café Lochem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via at.lochem@alzheimervrijwilligers.nl of klik hier voor de website van Alzheimer Nederland/Alzheimer Trefpunt Lochem

Terug naar overzicht