Minisymposium | Dementie op jonge leeftijd

13 sep 2022

Wie denkt aan dementie, denkt vaak aan mensen die al wat ouder zijn. Toch treft dementie ook jonge mensen. In Cinemajestic in Zutphen vindt op vrijdag 23 september het minisymposium “Dementie op jonge leeftijd” plaats van 14.00-17.00 uur.

In diverse ruimtes kan deelgenomen worden aan verschillende programma’s. Zo is er een doorlopende voorstelling met dj Frank van der Lende over jongeren die een vader of moeder hebben met dementie. Maar er kan ook een foto expositie bekeken worden van MIST.  MIST brengt partners van jonge mensen met dementie in beeld.

In het hoofd stappen van iemand met dementie en ervaren wat dementie betekent? Met de Virtual Reality Bril kan je deze ervaring opdoen. En om 14.30 uur is er een interview met Christa Reinhoudt. Zij speelde mee in de eerste serie van Restaurant Misverstand. Christa is 52 en heeft Alzheimer en door de vragen van vriendin en leeftijdsgenote Saskia Danen, kan zij haar verhaal vertellen.

Daarnaast staan er in de centrale ruimte van de bioscoop verschillende partijen met informatiestands. Het symposium wordt aangeboden door Dementienetwerk Zutphen, Odensehuis Zutphen, De Bovenkamer en Alzheimer Café Zutphen e.o.

Aanmelden is niet nodig, entree is gratis!

Terug naar overzicht