Goed omgaan met dementie | Gratis training voor vrijwilligers door ‘Lochem Traint’

15 feb 2024

In deze basistraining leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn als je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat, in het café of in de bibliotheek.

Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe je het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.

Deze training is een basistraining voor deelnemers die meer willen weten over (het omgaan met) dementie.  Ter voorbereiding op de training vragen wij je om één of meerdere online trainingen te volgen via de website van samen dementievriendelijk. Deze duren ongeveer 15 minuten en zijn gratis te volgen. In aanloop naar de training ontvang je hierover een mail van ons.

Wanneer
Dinsdag 19 maart
Tijd
19.30-22.00 uur
Locatie
Kulturhus ’t Kruispunt
Verwoldseweg 1 in Laren
Door
Samen Dementievriendelijk

Aanmelden
Klik op www.lochemdoet.nl/lochemtraint om je voor deze gratis training aan te melden of loop even naar binnen bij het kantoor boven de bieb in Lochem!
Voor vragen kun je mailen naar: contact@lochemdoet.nl

Terug naar overzicht