Dementiemonitor 2024: Doe mee en verbeter de zorg

11 mrt 2024

Met ingang van 12 maart 2024 gaat de Dementiemonitor 2024 van start! Het betreft een vragenlijst, gericht op mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het biedt u een kans om uw stem te laten horen en de zorg voor dementie in Nederland te verbeteren. Alzheimer Nederland en het Nivel voeren dit grootschalige onderzoek elke twee jaar uit. Het Dementienetwerk roept samen met Alzheimer NL afdelng Gelderland Oost specifiek inwoners van de regio Zutphen, Lochem en Vorden op om deel te nemen. 

Waarom deelnemen?

De Dementiemonitor is het enige landelijke onderzoek dat inzicht geeft in de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Door deel te nemen, draagt u direct bij aan het verbeteren van de dementiezorg en -ondersteuning in zowel landelijke als regionale context. Alleen bij een respons van 50 ingevulde vragenlijsten ontvangen we een rapport specifiek voor deze regio met inzichten voor gesprekken met de gemeenten, de zorgverzekeraar en de landelijke politiek. 

Hoe kunt u deelnemen?

Op www.dementiemonitor.nl kunt u de vragenlijst invullen. Het kost slechts ongeveer 20 minuten van uw tijd. De ervaringen zijn van groot belang! We streven naar minimaal 150 ingevulde enquêtes voor de regio Zutphen, Lochem en Vorden zodat er een representatief resultaat wordt verkregen en uw stem luider kan worden gehoord.

Meer weten?
Meer informatie over de Dementiemonitor 2024 kunt u vinden op de website www.dementiemonitor.nl. In het najaar zullen daar en op de website van het Dementienetwerk de resultaten van het onderzoek beschikbaar zijn.

 

Terug naar overzicht