Informatie over dementie

Wilt u meer weten over dementie, dan kunt u onderstaande websites bezoeken.

www.alzheimer-nederland.nl
Op deze website vindt u veel informatie over dementie, de activiteiten van Alzheimer Nederland (ook voor regio de Liemers) en een geheugentest.

www.dementie.nl
Deze website is ook van Alzheimer Nederland, speciaal voor naasten van mensen met dementie. Hier vindt u onder andere informatie over dementie en welke mogelijkheden voor zorg en ondersteuning er zijn. In de blogs en verhalen van mantelzorgers vindt u veel herkenning.

www.moderne-dementiezorg.nl 
Deze website is een uitgebreide informatiebank over allerlei onderwerpen die met dementie hebben te maken. Er zijn honderden boeken en films over dementiezorg te vinden. Ook is er een zoekmachine naar hulpmiddelen bij dementie.

www.pratenovergezondheid.nl
Praten over Gezondheid heeft ervaringen van patiënten en mantelzorgers verzameld. Deze informatie is betrouwbaar: alle ervaringen zijn gebaseerd op lange diepte-interviews en zijn voor publicatie op deze website wetenschappelijk geanalyseerd.

www.dementieonline.nl
Deze website is ontwikkeld voor mantelzorgers van mensen met dementie. Ook hier vindt u feiten, tips en informatie over dementie. U kunt zich hier tevens aanmelden voor deelname aan een internetcursus of praktische hulp met informatiebulletins. U kunt zelf een test invullen om te bepalen in welke mate u de situatie de baas bent.