Begeleiding bij dementie
Huisarts en praktijkondersteuner
Wanneer er bij u of uw naaste sprake is van dementie, heeft u recht op hulp en ondersteuning. Deze begeleiding kan door verschillende mensen worden gegeven. In de beginfase heeft u vaak contact met uw huisarts en een praktijkondersteuner. Zij kunnen u op weg helpen om de juiste begeleiding te krijgen.
Wijkverpleegkundige
Misschien heeft u al zorg en komt er een wijkverpleegkundige bij u thuis. De wijkverpleegkundige kan met u kijken naar de zorg die u nodig heeft. Welke vragen heeft u over dementie? En wat heeft u nodig om uw leven en dat van uw naasten zo goed mogelijk thuis te kunnen voortzetten? Over wijkverpleging vindt u meer informatie bij de organisaties van Dementienetwerk.
Begeleiding van een casemanager dementie
De casemanager dementie is een specialistische begeleider voor mensen die thuis wonen met dementie en hun naasten. Als u of uw naaste dementie heeft, kan er veel op u afkomen. Het is prettig dat er iemand met u meekijkt, een luisterend oor heeft en deskundig advies geeft. Daarvoor kunt u een beroep doen op een casemanager dementie. De casemanager dementie komt op afgesproken tijdstippen bij u aan huis en is tussendoor telefonisch bereikbaar voor vragen, hulp en advies. In het filmpje wordt verteld waarmee een casemanager dementie u kan helpen.
´Ervaring van Marjolijn: Wat de casemanager voor mij kon doen´
Levensboek: (Door)leven met dementie
Het aantal menen met dementie neemt in Nederland toe. Als u de diagnose heeft gekregen, heeft u waarschijnlijk veel vragen, en uw familie en netwerk waarschijnlijk ook. Om u te helpen in een periode vol emotie en onzekerheid biedt het Dementienetwerk u dit boek aan, met informatie over Zutphen en Warnsveld. Het boek staat vol nuttige informatie en handige tips. Er is ook ruimte voor uw eigen, persoonlijke verhaal. Opent u hier het Levensboek.