Contact Dementienetwerk

Postbus 283
7200 AG Zutphen

e-mail: info@dementienetwerk.nl 

Woont u in de gemeente Zutphen, de gemeente Lochem of in Vorden, Steenderen, Baak of Wichmond (gemeente Bronckhorst)? Dan kunt u hulp en ondersteuning krijgen van een casemanager van het Dementienetwerk.

Download hier het

Hulp in uw buurt

Contact met lotgenoten

Vooral lotgenoten begrijpen wat het samenleven met en zorgen voor iemand met dementie betekent. Er bestaan gespreksgroepen die zich richten op het thuis verzorgen en begeleiden van  mensen met dementie. Daarnaast kunt u terecht bij zelfhulpgroepen, waar lotgenoten elkaar steun en hulp bieden.

Alzheimer Café
Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige of een film, waarna de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. In de regio Zutphen zijn twee Alzheimer Café's.

Zutphen
In Zutphen bent u van harte welkom op de derde woensdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur bij De Kaardenbol aan de Harenbergerweg in Zutphen. Het Café is vanaf 19.00 open.

Lochem
In Lochem is het Alzheimer Café elke eerste vrijdagochtend van de maand van 10.30 uur tot 12.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur) bij Eetcafé Scholten aan de Bierstraat 4 óf de Achterstraat in Lochem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla Brands op tel. 06 - 46540141 of een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.

Forum
Op het Alzheimer Forum van Alzheimer Nederland delen lotgenoten en belangstellenden hun ervaringen met dementie. U kunt 24 uur per dag berichten schrijven, vragen stellen en reageren op berichten van anderen. Ervaringsdeskundigen reageren op de berichten waar gewenst, verwijzen naar aanvullende informatie en houden in de gaten of de berichten aan de regels en voorwaarden voldoen.

Gespreksgroepen
Door verschillende organisaties en zorgverleners worden regelmatig gespreksgroepen georganiseerd. Veelal worden ze aangekondigd in de lokale nieuwsbladen.