Contact Dementienetwerk

Postbus 283
7200 AG Zutphen

e-mail: info@dementienetwerk.nl 

Woont u in de gemeente Zutphen, de gemeente Lochem of in Vorden, Steenderen, Baak of Wichmond (gemeente Bronckhorst)? Dan kunt u hulp en ondersteuning krijgen van een casemanager van het Dementienetwerk.

Download hier het

Hulp in uw buurt

Wat is dementie?

Dementie is een hersenaandoening waardoor iemand langzaam maar zeker totaal afhankelijk wordt van de zorg van anderen. Dementie is niet één bepaalde ziekte met één bepaalde oorzaak. Het is een syndroom, wat wil zeggen dat het gaat om een aantal met elkaar samenhangende verschijnselen die zich tegelijkertijd voordoen. 

De ziekte van Alzheimer (Engels: retrogenese) tast onze hersenen aan. Maar wat gebeurt er eigenlijk in onze hersenen? En waarom worden de verschijnselen van dementie in de loop van de jaren ernstiger en talrijker? Suus Hessling maakte deze (Nederlandstalige) animatie om dat uit te leggen.

Wat betekent het eigenlijk om Alzheimer te hebben? Met de Alzheimer Experience beleeft u de wereld door de ogen van iemand met Alzheimer. Of door de ogen van een familielid. Of die van een verzorger. Hieronder een voorproefje. Voor de volledige Alzheimer Experience klikt u hier. U verlaat dan deze website.