Contact Dementienetwerk

Postbus 283
7200 AG Zutphen

e-mail: info@dementienetwerk.nl 

Woont u in de gemeente Zutphen, de gemeente Lochem of in Vorden, Steenderen, Baak of Wichmond (gemeente Bronckhorst)? Dan kunt u hulp en ondersteuning krijgen van een casemanager van het Dementienetwerk.

Download hier het

Hulp in uw buurt

Uw huisarts

Ieder mens vergeet wel eens iets; dat is heel normaal. Met het ouder worden kan de vergeetachtigheid toenemen. Misschien vraagt u zich af of er niet meer aan de hand is. Het is ook mogelijk dat u zich geen zorgen maakt over uw eigen geheugen maar over dat van een naaste. Uw vader of moeder is af en toe wat in de war en u heeft het gevoel dat er iets niet helemaal pluis is. Houd uw zorgen niet voor uzelf!

Voorlopige diagnose
Juist in de beginfase van geheugenproblemen en dementie is de behoefte aan duidelijkheid groot. Met al uw vragen, zorgen en twijfels kunt u terecht bij uw huisarts. De huisarts kan een voorlopige diagnose stellen en u voor verder onderzoek doorverwijzen. Ook speelt hij een belangrijke rol in het proces van begeleiding en behandeling.

Eerste bezoek
Bij uw eerste bezoek aan de huisarts is het raadzaam om een lijst te maken van de symptomen en gedragingen waar u zich zorgen over maakt en deze te overhandigen aan uw huisarts. Er komt misschien veel op u af. Het kan daarom fijn zijn een familielid of goede kennis mee te nemen bij uw bezoek aan de huisarts.